Oostenrijk neemt voorzorgsmaatregelen om straks te kunnen genieten van een veilig skiseizoen!

Om het COVID-19 virus in te dammen en de verspreiding te stoppen heeft de Oostenrijkse regering besloten strengere maatregelen te treffen vanaf 3 November tot 30 November. Het is de bedoeling om de lockdown in december weer stap voor stap te versoepelen.

De gezondheid van de mensen of ze nu Oostenrijkers zijn of gast staat voorop.

De lockdown is weliswaar niet zo streng als in het voorjaar. Maar heeft helaas wel effect op ons. Alleen de beroeps skiers en snowboarders  mogen gebruik maken van de kabelbanen en liften. Hotels appartementen en vakantiehuizen verhuur moeten hun deuren een maandje sluiten. Voor vele bedrijven is November de vakantie maand en gaan ze normaliter al een paar weken dicht. Maar wij ervaren dat er iedere jaar steeds meer mensen in deze rustige periode komen. Juist  nu is het skiën fantastisch. Mooie rustige pistes en geen wachtrijen. Helaas dat gaat nu even niet door. Maar als dat er voor nodig is om straks wel weer te kunnen genieten, hebben wij het er graag voor over.

Even een maandje zorg voor elkaar, zorg voor weinig contacten, houd afstand en houd je aan de regels en doe het met zijn allen.

Alléén dan kunnen we met de Kerst weer open.

Het  was in de  zomer  hier juist zo goed gegaan. Weinig tot geen corona besmettingen in het Salzburgerland. Terwijl er zelfs meer wandelaars en fietsers gekomen waren. De verhuur van Mountainbikes / downhill-bikes bij Brundll had zelfs een veel beter seizoen gedraaid dan vorig jaar. Vakantie in Oostenrijk speelt zich voornamelijk af in de  VRIJE NATUUR EN FRISSE BUITENLUCHT. Dat geldt ook voor de wintersport. GEZONDERE LUCHT IS ER NIET.

De eerste sneeuw is  ruim gevallen op de Kitzsteinhorn. Vanuit ons chalet hebben we uitzicht op de Maiskogel en Kitzsteinhorn. We zagen de sneeuwgrens al dalen. Onze Jorik die nu in ons huis woont en in Oostenrijk werkt, heeft al heerlijk  kunnen genieten van fantastische ski/ snowboard dagen. Wij genieten thuis van zijn foto’s en filmpjes.

De Oosternijkers hopen nog steeds op voor een fantasisch skiseizoen!

In Oostenrijk snapt men, dat het toerisme van groot belang is. Daarom nu deze lockdown. . Oostenrijk zet alles in om het toerisme straks door te kunnen laten gaan. Het wordt zeker anders dan voorheen. Maar ze gaan ervoor om de echte wintersporters straks hun afdalingen en wandelingen  veilig te kunnen laten maken. Net zoals in de zomer hier het geval was.

Men test zo vaak als mogelijk alle medewerkers die in contact komen met de gasten. Dit geldt voor iedereen, die in de toeristenindustrie werkt. Eerst de huismeesters, kelners, baliepersoneel, activiteitenbegeleiders ook de ski/snowboard leraren.  Men heeft 40 miljoen euro hiervoor uitgetrokken. Oostenrijk wilt met de SICHERHEIT VOR CORONA, het toerisme veilig stellen.

Helaas ontkom je niet aan bepaalde momenten waarop nauw contact onvermijdelijk is. Denk maar aan de rij voor de skilift. Dat vraagt alles van onszelf! Hoewel er bij de kabelbanen lijnen staan, moeten de mensen elkaar wel de ruimte  gunnen. Kom op mensen doe dit voor een ander en jezelf !

De regering heeft strenge regels opgesteld voor het nieuwe skiseizoen, om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het protocol van ZELL AM SEE / KAPRUN EN SAALBACH-HINTERGLEMM FIEBERBRUNN  klaar.

  • Gondels worden regelmatig gedesinfecteerd
  • Gondels draaien sneller, zodat je niet langer dan 15 minuten in een gondel zit ( het tijdbestek van infectie is langer in de buurt dan 15 minuten van een besmet persoon)
  • Raampjes staan open dus wordt er goed geventileerd.
  • Looprichtingen
  • Kleinere lesgroepen
  • Mondkapjes  zijn verplicht, zelfs bij sleepliften.

Vergeet je mondkapje niet, je komt er niet in. Dit voor jouw en een anders zijn veiligheid.

Dat geeft ons een veilig en goed gevoel.

Hoewel er bij de kabelbanen lijnen staan, moeten de mensen elkaar wel de ruimte  gunnen. Kom op mensen doe dit voor een ander en jezelf !

  • GEEL = middel risico
  • ORANJE = hoog risico
  • ROOD = zeer hoog risico

Wij hebben onze informatie van:

Het Touristburo Niedernsill Piesendorf

Ministerium Wirstschaftkammern Österreich