• 10 tips kinder ski les

Je bent zelf verzot op skiën. Dan  kun je natuurlijk  niet wachten tot je dat kunt overbrengen op je eigen kinderen. Als je ziet hoe die kleintjes de berg af racen. Dat is puur genieten.

Maar natuurlijk moet het eerst geleerd worden. Doe je dit zelf of geef je het over aan de professionals.

Wij willen graag onze ervaringen delen jullie en geven je 10 TIPS.

Onze 10 Tips

Tip 1. Eerste skiles in Nederland.

Boek in September een skicursus in Nederland. Je kind kan dan als ze eenmaal in de echte sneeuw staan, de allereerste beginners groep overslaan. Wij raden aan, om dit  ieder jaar voor de skivakantie te doen. Je kind boekt enorme vooruitgang. Bovendien maakt het hun enthousiast en verheugen zich des te meer op de skivakantie.

Tip 2. Kies een kind vriendelijke skibestemming.

Voor het eerst op skietjes. Kies dan een bestemming met eenvoudige en leuke pistes voor beginners. Bekijk op instagram of facebook hoe hun kinderland eruit ziet. Is er ook kinderopvang voor de allerkleinste? Bieden ze skiles in het nederlands aan. Wij  verwijzen onze gasten altijd naar:

SKI SCHULE ZELL AM SEE Areithbahn

Tip 3. Boek de skilessen op tijd online.

Zeker met Kerst, oud en nieuw en de februari vakantie. Doe dit ruim een maand van te voren. Je wilt zeker zijn van een plaats, het liefst met een nederlands spekende leraar.

Bij Chalet on the Rood en Apart Smitten, krijg je een link om dit te op tijd thuis al te regelen. Scheelt een hoop geregel op vakantie.

4. Accommodatie dicht bij de pistes.

Zorg ervoor dat een kind niet te lang hoeft te lopen naar de piste met hun skies. Bij  Chalet Apart Austria stopt de skibus op 70m. en deze rijdt praktisch tot voor de skiliften. Of je brengt de allerkleinste met de auto,  is maar 5-7 minuten rijden. Bij de Areithbaan kun je kort parkeren bij de kinderskischool. Kinderen naar de les brengen en dan parkeer je op het parkeer terrein.

5. Zorg voor genoeg pauzes.

Skiles is vermoeiend zeker voor de kleintjes. Bij skischoolzell am See lassen ze genoeg pauses in en kunnen de kleintjes lekker op kussens of in de tent rusten. Zeker na de eerste skidagen voor de aller kleinste, zorg voor voldoende rust.  En een goede nachtrust. Eerst even een pauze voordat u  zelf ook nog even met de kleine man of vrouw wilt oefenen. Maar houdt dit kort, ze hebben er al een inspannende dag opzitten

6. Let op de weersomstandigheden

Het kan enorm verschillen in temperatuur, het dal of boven op de berg. Of het weer kan in ene omslaan. Laagjes is de uitkomst. En altijd een zonnebrilletje en de sneeuwbril mee. Ze mogen het niet koud krijgen, maar overhit omdat ze zo actief bezig zijn, is ook niet fijn. Het is lang niet altijd nodig thermokleding onder een skipak te dragen.

7. Naar het toilet voor de skiles.

Voor de skiles begint nog een extra keer naar het toilet. Bij de Areithbaan staat  gelukkig wel een dixie. Deze is voor nood. Tijdens de pauze is er natuurlijk een toiletbezoek. Geef de kleintjes toch een reserve onderbroekje mee in de tas. Een ongelukje kan zo maar gebeuren.( en zo snel ben je niet uit je skipak)

8. Veiligheid.

Vooral de kinderen die de berg op gaan en misschien zelfs al alleen skiën, breng ze de piste regels bij. Niet stoppen op gevaarlijke plekken.  Als je dan weer ga, kijk of  je boven je  en onder je geen skiërs  hinder. Niet dwars een klasje. Ruim inhalen, geef de ander de ruimte. Houd je aan de borden. ALTIJD EEN HELM DRAGEN

9. Laat het over aan de ski leraar.

Breng je kind naar de skiles, maar ga daarna zo snel mogelijk weer weg. De skileraar is erop getraind om uw kind les te geven. Altijd leuk om even langs te skiën als ze op de berg zijn. Even zwaaien en dan weer door. Niet de les verstoren.

Als u met uw kind wil skiën, doe dit dan na de les. Maar ga niet boven het niveau van kind. Doe de pistes die hij/zij met de skileraar gedaan hebben nog een paar keer. Houd de veiligheid en conditie van uw kind in de gaten.

10. Vooral maak plezier!

Naast het skiën zijn er nog zoveel leuke dingen om te doen, waar je kind ook van geniet. Sleeën, sneeuwpop maken, schaatsen en lekker spelen in de sneeuw. Je kunt zelfs een arresleetocht maken.Even ontspannen en genieten met elkaar.

Ook dat is wintersportvakantie. Veel plezier!

© Chalet on the Rood