Avontuurlijke kinder wandelingen, daar zijn er vele van

in de omgeving van Zell am See-Kaprun

In de directe en wijdere omgeving van  Chalet Apart Austria: Chalet on the Rood en Appartement Smitten in Zell am See Kaprun zijn vele leuke  avontuurlijke kinderwandelingen te beleven.

Om het tot een succes te maken bedenk dan dat kinderen de natuur anders beleven dan wij. Waar wij uren kunnen genieten van de uitzichten kan een kind gauw verveeld raken.

Zorg dat er wat te beleven valt. Dan houden ze het langer vol.

Heel belangrijk! Goede wandelschoenen. Pet op en of zonnebril, rugzakje mee met drinken en wat eten. Goed insmeren.

Houdt er ook rekening mee dat kleine kinderen last kunnen hebben van hoogte ziekte ( hoofdpijn, misselijk, overgeven). Als ze de lange reis gemaakt hebben naar Chalet Apart Austria, dan hebben echt even een dagje nodig om te acclimatiseren. Ze moeten even wennen aan de hoogte. Je zit al op 800m. Ga niet direct omhoog  met de lift en zeker niet de eerste dag naar de Schittenhöhe of Kitzsteinhorn.  Die stijging gaat te snel. Doe eerst activiteiten in het dal. Daar zijn er genoeg van.

EEN PAAR LEUKE AVONTUURLIJKE KINDERWANDELINGEN OM TE DOEN

Motorik Weg en Avonturen Mini Golf

Van Kaprun naar Bruck

Deze avontuurlijke kinderwandeling gaat over het gratis bewegingspad. Neem de bus naar kaprun en stap bij de Maiskogel uit. Steek de weg over richting Restaurant Auhof. Daar begint de Motorik Fun Weg. Avontuurlijk en leuk voor alle leeftijden. Halverwege is een leuke speel picknick plaats. 

Voor de kleintjes is dit vaak al vergenoeg. Maar met wandelwagen of onze jogger kun je tot aan Bruck lopen ongeveer 5km en dan kom je bij het

Avonturen minigolf  in Bruck an der Gross Glocknerstraße.

Er zit ook een leuk zwembad bij met restaurant.

Je kunt met de bus terug.

Sigmund Tun Klamm en de Klammsee

in Kaprun

Ook is dit is een  prachtige avontuurlijke wandeling en belevenis voor het hele gezin. Je kunt er gemakkelijk met de fiets, de bus of de auto heen. 5,5 km en je sta onderaan de Sigmund Thun KLamm

Aansluitend kun je om de Klamm See wandelen. Bovenaan niet over de brug maar het pad volgen. Je komt dan vanzelf weer bij de parkeerplaats uit.  Halverwege een restaurant met natuurlijk weer een speeltuin. Kinderen vermaken zich ook aan de rand van het water, met zand en steentjes. Het is te koud om te zwemmen. Maar koelt wel lekker af.

Panoramaweg

vanuit onze chalets naar Piesendorf

Een goede eerste avontuurlijke wandeling. Vanuit onze chalets wandel je naar de brug.Links af en bij de splitsing de Pammerweg op.  Dit is even een echte klim, zeker voor de kleine.  Tot aan boerderij Wengerbau, daar loop je over het erf, daarna is het dalen. Zo kom je op de Panorama weg  naar Piesendorf. Dit is een gedeelte van de Panorama ronde. Voor de kinderen al een heel avontuur.  Onderweg is veel te ontdekken over de natuur. Als beloning loop je in  Piesendorf door naar het Hinkelstein zwembad waar je gratis als onze gast mag zwemmen.

Terug kun je dezelfde route lopen of ga met de Lokahbahn, die ook gratis is ( vergeet je kaart niet) terug naar Fürth.

Familie berg de Maiskogel in Kaprun

veel vermaak lekker dichtbij

Wandelend, met de fiets, de bus of met auto met 2 km sta je onder aan de Maiskogel in Kaprun. Een en al avontuurlijke activiteiten.

  • Maisi Flitzer een zomer en winter rodelbaan, plezier voor de hele familie.
  • Maisi Alm  heeft een speeltuin met glijbanenpark erbij.
  • Mk Kabelbaan  boven op de Maiskogel  bevindt zich  een restaurant en speelplaats met houten toestellen
  • Vanuit hier diverse wandelroutes (ook begaanbaar voor wandelwagens) en mountainbike routes.
  • Maiskogel Alm Ranch berg alm met lama’s, ezels, geitjes en een speeltuin met spelletjes voor de kinderen. Al best een pittige kinderwandeling hier naar toe, geeft de kleine kinderen echt het gevoel berg te klimmen. Met de auto kun je halverwege de Maiskogel komen. De sportieveling gaat wandelend of met de fiets omhoog. Je komt langs diverse restaurants.

GENIET VAN DE FANTASTISCHE VERGEZICHTEN

Schmidolins Feuerstuhl

op de Schmittenhöhe

Dichtbij op 2 km afstand ga je met de Areithbaan omhoog. Schmidolins Feuertaufe is  met rechte een leuke  avontuurlijke kinderwandeling vol avontuur en vele activiteiten. Je kunt drie routes kiezen van kort tot lang. ( Onze drie en vierjarige deden met plezier de lange route)

Er is ook een E motorcross parkvoor kinderen vanaf 6 jaar tot volwassenen.

Ook hier kun je naar toe wandelen, vanuit ons huis een wandeling van 3 1/2 uur. Met kinderen, ga er heen op de fiets, met de bus of met de Lokalbahn en neem de lift omhoog.

Bij de Areith Lounge kun je heerlijk op het terras zitten, genietend van het uitzicht.

Lees meer in onze blog Op zoek naar het Draakje Schmidolin 

Kabouter- Boomtop pad

in Hinterglemm

Iets verder weg aan het eind van het dal bij Saalbach-Hinterglemm op 30 km, nog  een bijzonder leuke kinderwandeling. Hier zijn diverse wandelingen te doen voor jong en oud.  De leukste voor  kinderen is:

Boomtoppen / kabouterpad  en Golden Gate brug en het  natuurlijke waterpark.

Tip: Ga met het treintje omhoog en wandel  eventueel terug naar beneden. Op een warme dag is deze best te doen. Je loopt voornamelijk tussen de bomen. Op de terugweg even een duik in de Zellersee. 

Op 20 km, 20 minuten rijden ben je bij Ferleiten Wild en avonturen Park

Kinderen en dieren, altijd een succes. Leer de dieren kennen die in het wild in de bergen leven. Ongemerkt een leuke  avontuurlijke kinderwandeling met klimmen en dalen. Daarna kunnen de kinderen heerlijk spelen in het avonturen park.

Wist u dat…..

  • Wij een duo jogger en een enkele jogger voor u te leen hebben. Dat spaart u veel bagage ruimte. Wel even van te voren overleggen.  Wilt u niet misgrijpen.

 

Een beloning of traktatie op het eind loont altijd.
Wij verwelkomen  u graag in…
Appartement Smitten en/of  Chalet on the Rood
Jos, Jeanette en Jorik Rood
 
© Chalet on the Rood