Nieuw avontuur

Een chalet kopen is één. Een chalet bouwen is NEXT LEVEL!

’s Lands wijs lands eer.
Het gaat in Oostenrijk iets anders dan in Nederland.
Alle buren worden uitgenodigd door de gemeente, op de toekomstige bouwplaats.
Zij mogen al hun vragen en bezwaren uiten. Omdat wij niet aanwezig konden zijn ging onze architect heen.
Eén vd buren wilde niet dat we gingen verhuren. Dat was een tegenvaller.
Dat betekende voor ons een dure jurist die gelukkig met een creatieve oplossing kwam:
-Grond stuk in tweeën delen, dan ben je je eigen buren. ?
-Chalet moet Hauptwohnsitz worden. Iedereen mag verhuren als hij/zij er zelf woont.
.

Bouwvergunning is binnen

Als eindelijk in ons geval na drie jaar alle vergunningen rond zijn, kunnen we beginnen.

O nee toch niet.  Er moet eerst een geologische onderzoek komen. Je wilt niet hebben dat het huis wat boven je staat, naar beneden komt. Ook je eigen huis moet niet wegzakken. Dus er worden grondboringen gedaan en we krijgen heel dik technisch (niet te lezen )rapport.

Wat zijn wij blij met onze Baumeister ?‍♂️ Hij organiseert alles voor ons:

Alle nodige bedrijven zijn geregeld en de planningen zijn gemaakt. Informeert ons en roept ons op als er wat te bespreken valt.

Want een BAUPLAN betekent dus niet dat alles precies zo gaat. Tijdens de bouw verandert er regelmatig iets. Je komt onverwachtse dingen tegen.

Bijvoorbeeld dat je op een rotsblok van kwarts stuit. Niet doorheen te komen. Een week lang boren

Ik had bedacht zo’n mooie muur van rost blokken achter het huis. Onze Baumeister zei:” daar wachten we mee”.  De geoloog kwam kijken en er hoeft geen muur vanwege de rotswand. Ook mooi en het scheelt  heel veel geld. Top meegedacht!

Jorik is timmerman en het houtwerk gaat hij verzorgen. De Baumeister vindt dat prima. Hij woont tijdelijk in ons huis en heeft dagelijks contact met de bouwvakkers. Dat is echt heel fijn. Want er is iedere week wel wat te beslissen of bespreken.

Buurman en Buurman

Één en één is twee. ?
Jorik onze zoon die afgelopen jaar naar Oostenrijk is verhuisd, wordt onze  nieuwe buurman.

BAU UPDATE

Chalet Schmitten krijgt al vorm.

nog even en  je kunt bij chaletzellamseekaprun een huis voor 16 personen en een 4-6 persoons appartement huren voor uw vakantie.

VAN GAS AF.

Nieuwe huizen mogen niet meer aan het gas. Onze gaskachel is aan vervanging toe. Dus wij besloten dan ook maar meteen van het gas af te gaan.

Wijziging in het oorspronkelijke plan. Warmte pomp is geen optie. Vanwege tijdsplanning. Eind mei 2023 kwam als eerste optie. Dat zou een koude winter worden voor Jorik. Chalet on the Rood moet dan extra geïsoleerd worden en de ramen moeten vervangen van dubbel thermopain naar tripple thermopain.

Dus het wordt Pellet Heizung, daar hebben we een grote ruimte nodig voor de container voor de pellets. Gelukkig met een telefoontje naar de Bau Ambt kregen we toestemming om die in de nieuwe carport te maken. Die we ook al hadden verlengd.

Jorik is timmerman en het houtwerk gaat hij verzorgen. De Baumeister vindt dat prima. Hij woont tijdelijk in ons huis en heeft dagelijks contact met de bouwvakkers. Dat is echt heel fijn. Want er is iedere week wel wat te beslissen of bespreken.

Wilt u op de hoogte blijven van ons Chalet en de prachtige omgeving of de Covid maatregelen

Meld  u zich dan aan voor onze nieuwsbrief

Subscribe

* indicates required